Sevärdheter

Nafplion

Nafplion är den närmsta staden. En pittoresk ort som fram till 1834 var det moderna Greklands huvudstad och har därför lite extra fina hus och torg. Den gamla stadskärnan har ett tjusigt marmorbelagt torg och smala gränder med både enklare tavernor och butiker med italiensk glass av högsta kvalité. Längs hamnpromenaden ligger kaféer och restauranger med utsikt över lyxbåtarna som ligger förtöjda. Atenare åker gärna hit under helgerna, då det bara tar ett par timmar med bil. Taxi från Lefkakia till centrala Nafplion kostar 7-8€

Palamidiborgen vid Nafplion

Ovanför de palatsliknande husen vid Syntagmatorget i Nafplion skymtar borgen Palamidi, byggd av venetianarna i början av 1700-talet. Dit upp är det 1000 jobbiga trappsteg. Belöningen är en makalös utsikt över staden och kusten. Borgen är också värd en rundvandring. Här finns allt från små kyrkor till skrämmande fängelsehålor.

Utsikt från Palamidiborgen

Arkeologiska museet

Palatset vid Syntagma är platsens vackraste byggnad och det är där det arkeologiska museet ligger. Nöj dig inte med att titta från utsidan. Utställningen innehåller upp till 5 000 år gamla urnor, guldsmycken, en rustning i brons och glas från tiden före Kristi födelse. Lagom stort och mycket sevärt.

Nafplion på två minuter

Vi har fått tillåtelse att lägga en länk till fotograf Vangelis Katsiyiannis Facebook där han sammanfattar Nafplion i bild på två minuter.

https://www.facebook.com/VangelisKatsiyiannisPhotography/videos/1787537721294947/